Versenyek

Maróczy–Szeged Nemzetközi Sakkfesztivál Szegeden

Maróczy–Szeged Nemzetközi Sakkfesztivál Szegeden

 

Hagyományteremtő céllal szervezik meg a címadó versenyt 2020. április 30–május 3. között, az Art Hotelben.
Maróczy Géza Szeged szülötte előtte tisztelegve, születésének 150. évfordulója alkalmából kerül megrendezésre a torna.

Az ötletgazda Papp Petra női nagymester, olimpikon. A díjalap 1 000 000 Ft + a tárgyjutalmak.
Több csoportban küzdhetnek egymással az indulók:

  • Az „A” csoportban az 1700 FIDE értékszámot meghaladó játékosok indulhatnak. Nem kell nevezési díjat fizetni a GM-, IM-címmel rendelkezőknek, valamint azoknak, akiknek értékszáma eléri vagy meghaladja a 2400-at. Az alacsonyabb értékszámosok sávos rendszerben növekvő nevezési díjat fizetnek.
  • A „B” csoportban az 1900 értékszám alatti versenyzők nevezhetnek, és az értékszámmal még nem rendelkezők indulhatnak. Nekik egységesen 6 500 Ft a nevezési díj.

Az „A” és „B” csoportokban követelmény a FIDE regisztráció megléte a résztvevőktől, hiszen nemzetközi értékszám szerzésére, növelésére csak ekkor jogosít a verseny.

A rendezvény részeként a szervezők lehetőséget kívánnak biztosítani az amatőröknek is, így egy „C” csoportos rapid verseny is megrendezésre kerül, ezen bárki elindulhat, nem kell igazolt játékosnak lenni.

További két esemény emeli a sakkfesztivál fényét. Az egyik egy schnellverseny, amelyen szintén bárki elindulhat, míg a másik egy tervezett 50 táblás szimultán, amelynek felét Grigoriants Sergey orosz nagymester, míg másik felét Papp Petra női nagymester tartja.

A versennyel egy időben a szegedi Somogyi Könyvtár kiállítást szervez Maróczy Géza emlékére.

Az eseményt Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Csongrád Megyei Sakkszövetség, az Enefi Nyrt., a Szeplast Zrt. és az Art Hotel Szeged támogatja.

Az eddig nevezettek listája megtekinthető a chess-results.com, illetve a sakkolo.hu weboldalon. Természetesen az esemény szerepel honlapunk versenynaptárjában is.

Versenykiírás letöltése

Ajánlott bejegyzések ugyanebben a kategóriában

'Fel a tetejéhez' gomb