Statisztika
Felkapott

Infografikák a www.sparkchess.com weboldalról

Nem biztos, hogy ismeritek, ezért megosztjuk veletek a www.sparkchess.com weboldal néhány infografikáját.

Chess players in 2019 - FIDE rankings and titles

A kép készítője -a címmel ellentétben- azt tette könnyebben érzékelhetővé, hogy ha a 2018. végi adatok alapján a FIDE által regisztrált sakktársadalmat nemenként más-más épületnek ábrázolnánk, akkor hogyan is néznének ki ezek az építmények, és Élő-pontok alapján a versenysakkozók, hogyan népesítenék be ezt a két épületet. Látható, hogy ott, a piros torony fokán élvezi a legjobb kilátást Polgár Judit.


All World Chess Champions

Ez az 5 szintes idővonal a hivatalos sakk-világbajnokokat mutatja be nemenként külön-külön. Legalul, középen ott található 1996-1999. időszakban Polgár Zsuzsa is.

Friss adatokkal kiegészítve 2019-ben a nőknél Ju Wenjun továbbra is megőrizte címét, csakúgy mint Magnus Carlsen, aki jelenleg is uralja a világ sakksportját.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy 2019-ben a hivatalos világbajnokoknak alkalmuk sem volt elveszíteni ezt a címet, 2020-ban viszont minden változhat.

A KÉPEK szerzői jog státuszai „Nevezd meg! – Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi” besorolásban, vannak, tehát az oldalunkon történő megjelenésük teljesen jogszerű.

Ajánlott bejegyzések ugyanebben a kategóriában

'Fel a tetejéhez' gomb