StatisztikaUtánpótlás hírek

Élő-pontok alakulása – 2022. március

Az elmúlt hónapban felnőtt magyar válogatott versenyzőink a bajnoki mérkőzések kivételével továbbra sem igazán mérették meg a tudásukat. Március 27-én kezdődik az Egyéni Európa-bajnokság, ahol 7 nagymesterünk mellett (köztük 3 válogatott sakkozónk is), 6 utánpótláskorú fiatal is versenybe száll. Drukkolunk mindenki sikeréért!

A felnőtt mezőnyben az ÉLŐ-pontok alakulását elnézve Terbe Zsuzsannát emelnénk ki, aki három egymást követő hónapban javította meg az egyéni pontrekordján. 

Utánpótlás

Az utánpótlás mezőnyből az Élő-pontok alapján pár fiatalt ismét megemlítenénk.


A februári eredményeket is tartalmazó teljes táblázat elérhető itt.


Gratulálunk a kiemelt versenyzőknek, valamint mindazoknak a fiataloknak, akiket nem említettünk külön, de tagjai a világ TOP100 mezőnyének! 

Készítettünk egy ábrát a jelenlegi összes magyar utánpótláskorú TOP 100-as versenyzőről, amelyen a körök mérete a listán elfoglalt helyezéseket határozzák meg. 


A tervek szerint a 2024-ben országunkban megrendezendő sakkolimpián lesz 25 év alattiakból álló férfi és női csapatunk is.
Szeretnénk a fiatalok versenyfutásáról folyamatosan hírt adni, ennek megfelelően frissítettük az animált grafikonjainkat.

Lányok/nők

 

Fiúk/férfiak

Véleményünk az Élő-pontok jelentőségéről

Soha nem állítottuk, hogy az Élő-pont határozza meg a sakkozót. Ha egy magasugró az edzésen megugrik egy addig számára soha nem teljesített magasságot, az annyit jelent, hogy mentálisan és fizikálisan jó állapotban van, jó úton halad, és az is lehet, hogy ehhez szerencse is társult. Ha ezt hónapról hónapra megteszi, az már jelzésértékű, ott már a szerencse szerepe eltörpül. Ha ezekkel az eredményekkel a korcsoportos világ-ranglistákon is jó helyezést ér el, az pedig már mindenképpen figyelemreméltó. Tudjuk, hogy az általunk kiemelt sakkozóknak is rögös lesz az útja a jövőben, akár az Élő-pontokat nézzük, akár a sakkeredményeket, de hisszük, hogy ezek a kemény munkát végző fiatalok fokozottan megérdemlik az elismerést. A versenyek dobogósai begyűjtik a sikerélményeket az érmekkel együtt, de a többség, akiknek ez ritkábban adatik meg, kevésbé kerül előtérbe, hiába végez komoly munkát. Úgy érezzük, akik elszántan küzdenek ebben a nehéz sportban, azok mindannyian  megérdemlik a biztatást, még akkor is, ha nem lesznek végül világklasszisok. Mi, a magunk részéről, a kemény munka megítélésére ezt a számunkra is könnyen értelmezhető adatsort választottuk. Bízunk abban, hogy előbb-utóbb minden keményen küzdő gyermeket lesz alkalmunk méltatni itt.

Ajánlott bejegyzések ugyanebben a kategóriában

'Fel a tetejéhez' gomb