StatisztikaUtánpótlás hírek

Utánpótláskorúak 2020. augusztusi Élő-pont elemzése


Augusztus elteltével aktualizáltuk a 19 éven aluli fiatalok eredményeit mutató táblázatunkat.

A teljes táblázat elérhető itt.

A sok nélkülözés után augusztusban sokan gondolták úgy, hogy megméretik magukat legalább egy versenyen. Júliushoz képest, majdnem háromszor annyi FIDE játszmát játszottak fiataljaink.
Ebben a hónapban került megrendezésre a korosztályos U8, U10 és U12 országos bajnokság is.
A résztvevők számának alakulásáról az elmúlt 8 évben itt egy táblázat: [ninja_tables id=”3347″]

Szembetűnő, hogy az U8-as korosztályban sikerült idén több versenyzőt felsorakoztatni, mint az előző években, ami mindenképpen pozitív eredmény. Ezzel szemben áll az U12-es korosztály sajnálatos létszámcsökkenése. A hónapokig tartó vírushelyzet miatt az idei adatok részletesebb elemzése lényegesen nehezebb, mint az előző éveké.


Az Élő-pont rangsor alapján az augusztus havi legszebb eredményeket külön kiemeljük:

Aktív hónapot zártak sakkozóink. Gratulálunk a kiemelt versenyzőknek, valamint mindazoknak a fiataloknak, akiket nem említettünk külön, de tagjai a világ TOP100 mezőnyének, illetve mindazoknak akik sikeres hónapot zártak a pontgyűjtögetések terén!
A szeptemberi versenyekhez sok sikert kívánunk!


Véleményünk az Élő-pontok jelentőségéről

Soha nem állítottuk, hogy az Élő-pont határozza meg a sakkozót. Ha egy magasugró az edzésen megugrik egy addig számára soha nem teljesített magasságot, az annyit jelent, hogy mentálisan és fizikálisan jó állapotban van, jó úton halad, és az is lehet, hogy ehhez szerencse is társult. Ha ezt hónapról hónapra megteszi, az már jelzésértékű, ott már a szerencse szerepe eltörpül. Ha ezekkel az eredményekkel a korcsoportos világ-ranglistákon is jó helyezést ér el, az pedig már mindenképpen figyelemreméltó. Tudjuk, hogy az általunk kiemelt sakkozóknak is rögös lesz az útja a jövőben, akár az Élő-pontokat nézzük, akár a sakkeredményeket, de hisszük, hogy ezek a kemény munkát végző fiatalok fokozottan megérdemlik az elismerést. A versenyek dobogósai begyűjtik a sikerélményeket az érmekkel együtt, de a többség, akiknek ez ritkábban adatik meg, kevésbé kerül előtérbe, hiába végez komoly munkát. Úgy érezzük, akik elszántan küzdenek ebben a nehéz sportban, azok mindannyian  megérdemlik a biztatást, még akkor is, ha nem lesznek végül világklasszisok. Mi, a magunk részéről, a kemény munka megítélésére ezt a számunkra is könnyen értelmezhető adatsort választottuk. Bízunk abban, hogy előbb-utóbb minden keményen küzdő gyermeket lesz alkalmunk méltatni itt.

Ajánlott bejegyzések ugyanebben a kategóriában

'Fel a tetejéhez' gomb