StatisztikaUtánpótlás hírek

Utánpótláskorúak 2020. márciusi Élő–pont elemzése


Március elteltével aktualizáltuk a gyermekek eredményeit mutató táblázatunkat.

A teljes táblázat elérhető itt.

A vírus rendesen felkavarta a sakkversenyek megszokott rendjét is. Március második felétől minden hazai megmérettetés elmaradt, és még most sem érdemes nagyon böngészni a versenynaptárt, mert nem tudni meddig marad ez a helyzet, de az biztos, hogy hetek alatt nem múlik el a vírus.

A márciusban lejátszott FIDE-partik száma a tavalyi hasonló időszakhoz képest ötödére csökkent. Így az aktuális elemzésünkhöz most lényegesen kevesebb adat állt rendelkezésre.

A legszebb eredmények:

  • Az elmúlt hónapban születési évük szerinti ranglistán a világ top 15 játékosa között 5 magyar tudta megtartani helyét: Karácsonyi Kata, Gaál ZsókaGiang Tran Nam, Kozák Ádám és Bodrogi Bendegúz. Közülük hárman (Zsóka, Nam és Bendegúz) ebben a hónapban egyéni ÉLŐ-pont csúcsot állított fel.
  • A világ legjobb 40 játékosa között új magyar játékost nem köszönhetünk, a TOP 100 mezőnyébe, viszont visszakerült Koltai Dóra.

Gratulálunk a kiemelt versenyzőknek, valamint mindazoknak a magyar fiataloknak, akiket nem említettünk külön, de tagjai a világ TOP100 mezőnyének!

Megszokott FIDE versenyeket egy jó ideig nem rendeznek. Érdemes ezt az időszakot kihasználni a gyakorlásra, hiszen  később, amikor visszazökken a világ a régi kerékvágásba, azok lesznek majd eredményesebbek, akik ebben a helyzetben szorgalmasak voltak. Játéklehetőségnek marad az online sakkozás. Jó szívvel ajánljuk a magyar sakkozók számára elindított, és sikeres #maradjotthon elnevezésű versenysorozatot. 

Ezen kívül hasznos és szórakoztató időtöltés a korábbi cikkünkben beharangozott HelloSakk csatorna is.


A statisztikák kedvelőinek ebben a hónapban közzéteszünk egy diagramot, amely a fiatal magyar játékosok számát mutatja be a világ TOP 100/40/15 játékosa között az elmúlt egy év adatai alapján. Reméljük, hogy az illetékesek mielőbb megtalálják a megoldást, hogy a görbék felfelé mozduljanak el, mert a magyar élsakk jövőjét ezek a gyermekek képviselhetik majd 1-2 évtized múlva.

Vigyázzunk egymásra!

Ajánlott bejegyzések ugyanebben a kategóriában

'Fel a tetejéhez' gomb