Statisztika

Csapatbajnoki alternatívák – kitekintés

Dr. Mátyás Imrével, a diósgyőri sakk szakosztály vezetőjével beszélgetve jött az ötletünk (az interjú itt elérhető), hogy készítünk egy kis európai kitekintést pár ország nemzeti csapatbajnoki rendszeréről. 2019. novemberében a hazai szövetség elnökségi ülése napirendre tűzte „az NB1 (vagy CSB rendszer) általános felülvizsgálatának elindítása, felelős/menetrend/határidő meghatározása” témáját.

Prioritások meghatározása (scope rögzítése) szükséges a közeljövőben, NB1-es csapatvezetőknek ki kell küldeni véleményezésre. Párhuzamosan készüljön egy white paper, tárgyalja az elnökség, és a következő bajnokság már az új rendszerben induljon el! Magyar Sakkszövetség Elnökségi ülése MSSZ elnökségi ülés jegyzőkönyve; 2019. november 8.

A hozzáállás alapos és átgondolt döntést ígért. Nem tudni, hol tart az ügy, de nyilvánosságra hozott döntés még biztosan nem született. Reméljük, ha elkészül a szövetség álláspontját mutató „white paper”, akkor azt a szövetség közkincsé teszi mindenki számára. 

Oldalunk egyik fő célja olvasóink tájékoztatása. Ennek jegyében készítettünk egy kis kitekintést más országok csapat bajnoki lebonyolítási rendszeréről, hátha segíti a képbekerülést.

[ninja_tables id=”3230″]

A adatokat elnézve hazánk a lebonyolítási rendszerben, asztal számban igencsak kilóg a sorból.

Ajánlott bejegyzések ugyanebben a kategóriában

'Fel a tetejéhez' gomb