StatisztikaUtánpótlás hírek

Utánpótláskorúak 2020. szeptemberi Élő-pont elemzése


Szeptember elteltével aktualizáltuk a 19 éven aluli fiatalok eredményeit mutató táblázatunkat.

A teljes táblázat elérhető itt.

A vírus második hullámának megérkezésével együtt a versenyzési kedv is felére csökkent augusztushoz képest. Ez visszaesés, ám a többi ország versenyzőinek átlagához képest még így is aktívak voltak a hazai fiatalok.

Az Élő-pont rangsor alapján a szeptember havi legszebb eredményeket külön kiemeljük:

Gratulálunk a kiemelt versenyzőknek, valamint mindazoknak a fiataloknak, akiket nem említettünk külön, de tagjai a világ TOP100 mezőnyének, illetve mindenki másnak, aki sikeres hónapot zárt a pontgyűjtögetés terén!
Az októberi versenyekhez sok sikert kívánunk! Reméljük az új rendszerű korosztályos U14, U16 és U18 országos bajnokság színvonalas megmérettetés lesz a hazai élvonal számára.


Véleményünk az Élő-pontok jelentőségéről

Soha nem állítottuk, hogy az Élő-pont határozza meg a sakkozót. Ha egy magasugró az edzésen megugrik egy addig számára soha nem teljesített magasságot, az annyit jelent, hogy mentálisan és fizikálisan jó állapotban van, jó úton halad, és az is lehet, hogy ehhez szerencse is társult. Ha ezt hónapról hónapra megteszi, az már jelzésértékű, ott már a szerencse szerepe eltörpül. Ha ezekkel az eredményekkel a korcsoportos világ-ranglistákon is jó helyezést ér el, az pedig már mindenképpen figyelemreméltó. Tudjuk, hogy az általunk kiemelt sakkozóknak is rögös lesz az útja a jövőben, akár az Élő-pontokat nézzük, akár a sakkeredményeket, de hisszük, hogy ezek a kemény munkát végző fiatalok fokozottan megérdemlik az elismerést. A versenyek dobogósai begyűjtik a sikerélményeket az érmekkel együtt, de a többség, akiknek ez ritkábban adatik meg, kevésbé kerül előtérbe, hiába végez komoly munkát. Úgy érezzük, akik elszántan küzdenek ebben a nehéz sportban, azok mindannyian  megérdemlik a biztatást, még akkor is, ha nem lesznek végül világklasszisok. Mi, a magunk részéről, a kemény munka megítélésére ezt a számunkra is könnyen értelmezhető adatsort választottuk. Bízunk abban, hogy előbb-utóbb minden keményen küzdő gyermeket lesz alkalmunk méltatni itt.

Ajánlott bejegyzések ugyanebben a kategóriában

'Fel a tetejéhez' gomb