StatisztikaUtánpótlás hírek

Utánpótláskorúak statisztikája 2021. július

Számtalan jele van annak, hogy a hazai sakkvilág ismét beindult.
Egymás után jönnek a versenyek, a nemzeti csapatbajnokságnak is megjelent a kiírása, elbírálásra került az ifjúsági támogatási program, és hosszú idő után végre a férfi válogatott élére is került szövetségi kapitány.

Mindezekre feltette a koronát Gaál Zsóka újabb sikere: Zsóka jelenleg a világ sakkjának legfiatalabb női nemzetközi mestere, és mindezt itthon, a Vezérképző versenyén érte el. 
Gratulálunk neki, edzőinek, illetve mindazoknak, akik a felkészülését segítik!

Az Élő-pont rangsor alapján a júniusi legszebb eredményeket külön kiemeljük:

A teljes táblázat elérhető itt.


Gratulálunk a kiemelt versenyzőknek, valamint mindazoknak a fiataloknak, akiket nem említettünk külön, de tagjai a világ TOP100 mezőnyének! 
Mindenkinek kitartást kívánunk, biztosak vagyunk abban, hogy a sok munka meghozza majd a gyümölcsét!


A tervek szerint 2024-ben a hazai sakkolimpián lesz 25 év alattiakból álló csapat is.
Szeretnénk a fiatalok versenyfutásáról folyamatosan hírt adni, ennek megfelelően frissítettük az animált grafikonjainkat. (A táblázat a betöltött életkornak megfelelően féléves ciklusonként kerül frissítésre.)

Lányok/nők

 

Fiúk/férfiak

 

Véleményünk az Élő-pontok jelentőségéről

Soha nem állítottuk, hogy az Élő-pont határozza meg a sakkozót. Ha egy magasugró az edzésen megugrik egy addig számára soha nem teljesített magasságot, az annyit jelent, hogy mentálisan és fizikálisan jó állapotban van, jó úton halad, és az is lehet, hogy ehhez szerencse is társult. Ha ezt hónapról hónapra megteszi, az már jelzésértékű, ott már a szerencse szerepe eltörpül. Ha ezekkel az eredményekkel a korcsoportos világ-ranglistákon is jó helyezést ér el, az pedig már mindenképpen figyelemreméltó. Tudjuk, hogy az általunk kiemelt sakkozóknak is rögös lesz az útja a jövőben, akár az Élő-pontokat nézzük, akár a sakkeredményeket, de hisszük, hogy ezek a kemény munkát végző fiatalok fokozottan megérdemlik az elismerést. A versenyek dobogósai begyűjtik a sikerélményeket az érmekkel együtt, de a többség, akiknek ez ritkábban adatik meg, kevésbé kerül előtérbe, hiába végez komoly munkát. Úgy érezzük, akik elszántan küzdenek ebben a nehéz sportban, azok mindannyian  megérdemlik a biztatást, még akkor is, ha nem lesznek végül világklasszisok. Mi, a magunk részéről, a kemény munka megítélésére ezt a számunkra is könnyen értelmezhető adatsort választottuk. Bízunk abban, hogy előbb-utóbb minden keményen küzdő gyermeket lesz alkalmunk méltatni itt.

Ajánlott bejegyzések ugyanebben a kategóriában

'Fel a tetejéhez' gomb